Forrige flysøk

Nyhetsbrev

Emirates Airline 05 okt.-12 okt.
7 840 NOK /person
Emirates Airline 28 feb.-06 mar.
14 071 NOK /person
Emirates Airline 02 mar.-09 mar.
20 673 NOK /person
Emirates Airline 01 mar.-08 mar.
30 458 NOK /person

Pass, visum og vaksinasjoner


Verd å vite om pass, visum og vaksinasjoner


Husk alltid at du som reisende selv er ansvarlig for å ha nødvendig og korrekt dokumentasjon til din reise. Du må alltid, på forhånd, sørge for å undersøke hvilke krav som stilles til pass, visum og vaksinasjoner for nettopp din destinasjon.
Passet ditt må alltid være gyldig under hele reisen, og i noen tilfeller opp til 6 måneder etter hjemreisen. Også når du reiser i et Schengen-land, må du ha med passet ditt. Barna dine må ha deres eget pass. Vær ekstra oppmerksom hvis du reiser på et norsk fremmedpass, og kontakt din ambassade for å undersøke hvilke krav som eventuelt stilles - reglene er ikke de samme som for norske pass!
Les mer om de gjeldende visumreglene og finn reiseveiledninger for hele verden på Utenriksdepartementets hjemmeside, klikk her


I enkelte land er det påkrevet med visse vaksiner, men for mange andre reisemål er det også en god ide å la seg vaksinere før man reiser. Før du reiser bør du alltid sjekke om du har de nødvendige og anbefalte vaksinasjonene for å reise i de pågjeldende landene. Hvis det er et krav at du skal være vaksinert mot en bestemt sykdom, er det viktig å få en vaksinasjonsattest. Du kan finne relevant informasjon om både vaksinasjoner og helse generelt i forbindelse med reiser til utlandet på nettstedet Utenriksdepartementets hjemmeside.  Klikk her


Hvis du trenger daglig medisin på reisen din, bør du ta det med i håndbagasjen. Da får du ikke problemer hvis du mister kofferten din under reisen. Husk at du skal kunne dokumentere at medisinen er ekte og nødvendig for deg, medbring derfor resept, legeerklæring eller pillepass. Hvis du har medisin med på reisen, må du muligvis ha utstedt et pillepass. Passet skal brukes når du reiser i andre Schengen-land, og det er kun nødvendig til visse typer medisin. Pillepasset er gratis og utstedes på alle landets apoteker. Det er normalt en ekspedisjonstid på 1 døgn. Når du bestiller pillepasset må du medbringe ditt alminnelige pass.

Header
Subject
Body
Footer